На Першому провели жеребкування щодо участі партій у дебатах

На Першому Національному телеканалі провели жеребкування щодо участі політичних партій, що вони беруть участь у позачергових парламентських виборах

У прямому ефірі Першого Національного у відбулось жеребкування, яке визначило учасників "Національних дебатів", що розпочинаються 13 жовтня, передає Еспресо.TV.

Як повідомив напередодні гендиректор НТКУ Зураб Аласанія, участь у "Національних дебатах" візьмуть 28 політичних партій. Від участі відмовилась лише одна – Комуністична партія України.

Всього буде 4 блоки: політичний, економічний, культурний, соціальний тощо. Запитання учасникам ставитимуть гості із зали: викладачі, студенти, експерти, журналісти та ін. І ще два додаткові блоки, в яких представники партій ставитимуть запитання один одному. Також буде інтерактивне голосування, в якому братимуть участь гості.

Дебати розпочинатимуться о 21:15, у них візьмуть участь лідери партій.

"Якщо лідер партії не приходить у визначений день на ефір, то час партії згорає", - зазначив Аласанія, додавши, що у такому разі тривалість випуску програми пропорційно зменшується.

Нижче наведено черговість учасників дебатів: 

13.10 14.10 15.10 16.10
Нац. демократична партія Україна майбутнього 5.10 Сильна Україна
Зелена планета Конгрес українських націоналістів Україна-єдина країна Нова політика
Народний фронт Партія зелених Інтернет-партія Сила людей
Заступ Блок Петра Порошенка Правий сектор Свобода
21.10 22.10 23.10  
Солідарність жінок України Сила і честь Відродження  
Громадянська позиція Громадянський рух Блок лівих сил  
Опозиційний блок Радикальна партія Батьківщина  
Ліберальна партія Самопоміч Єдина країна  

Як передавало Еспресо.TV"Національні дебати" між представниками всіх партій, які беруть участь у виборах, стартують 13 жовтня. Вестимуть проект на Першому Національному Мирослава Гонгадзе та Зураб Аласанія.