Найтитулованішого олімпійця світу Фелпса дискваліфікували на півроку

18-разовий олімпійський чемпіон з плавання американець Майкл Фелпс дискваліфікований на 6 місяців за керування автомобілем у нетверезому стані

Крім того, спортсмен відмовився від виступу на чемпіонаті світу-2015 з водних видів спорту, який відбудеться в Казані, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Членство в Федерації плавання США, особливо в національній збірній, включає в себе чітке дотримання правил поведінки. Якщо порушення відбувається, то наш обов'язок - вжити відповідних заходів на основі конкретного випадку. Поведінка Майкла була серйозним порушенням і вимагало значних наслідків", - сказав виконавчий директор федерації Чак Вілгус.

Як уже повідомлялося, минулого тижня 29-річний Фелпс був затриманий поліцією штату Меріленд, але незабаром після арешту був відпущений. Крім водіння в нетверезому вигляді, спортсмену були пред'явлені звинувачення в перевищенні швидкості і перетині подвійної суцільної. Пізніше Фелпс приніс вибачення за свій вчинок і заявив, що тимчасово призупинив кар'єру спортсмена.

В 19-річному віці Фелпс був покараний умовним 18-місячним тюремним ув'язненням за їзду в алкогольному стані в тому ж штаті. 

Фелпс є єдиним в історії спорту 18-разовим олімпійським чемпіоном, 26-разовим чемпіоном світу. Американець є абсолютним рекордсменом за кількістю нагород в історії Олімпійських ігор (22). Минулої весни він відновив виступи після дворічної перерви.