Президент Болгарії: Путін керується категоріями XIX століття

Росен Плевнелієв зазначив, що Болгарія хоче мати партнерські відносини з дружньою Європі, а не націоналістичної Росією

Президент Болгарії Росен Плевнелієв вважає, що президент Росії Володимир Путін керується категоріями XIX століття. Про це він заявив на прес-конференції німецьким журналістам, повідомляє Укрінформ.

"В оточенні президента Путіна керуються категоріями XIX століття, коли існували великі держави та периферія, яка повинна була їм підкорятися. Росія, однак, повинна навчитися бачити в особі інших держави партнерів, а не васалів і підлеглих", - заявив Плевнелієв.

Глава Болгарії підкреслив також, що "болгари хочуть мати партнерські відносини з Росією, яка дала світові Чайковського, Толстого і Достоєвського, а не з Росією націоналістичною, агресивною, що розглядає Європу не як партнера, а як противника".

Торкнувшись будівництва газопроводу Південний потік, Росен Плевнелієв підтвердив висловлену раніше думку про те, що Болгарія готова до будівництва Південного потоку, але лише при дотриманні Росією норм європейського права.

Нагадаємо, в Болгарії на виборах перемогла проєвропейська партія ГЕРБ, яка виступає проти будівництва газопроводу Південний потік - одного з ключових проектів Газпрому - до тих пір, поки з цього питання не буде консенсусу в ЄС.