США уже витратили $1,1 млрд на військову операцію в Сирії та Іраку

Боротьба з екстремістським угрупуванням "Ісламська держава" в Іраку і Сирії обійшлася американським військовим вже в $ 1,1 млрд

Такі дані опублікувало в понеділок Центральне командування збройних сил США, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС

Розрахунок вівся за період, починаючи з середини червня, коли Вашингтон почав направляти до Іраку військових фахівців для надання консультативної допомоги місцевим військам і захисту громадян США, які перебувають в країні. Згідно зі звітом, $ 62 млн були витрачені на авіаудари, здійснені в рамках операцій американських ВМС, а також на запуски крилатих ракет "Томагавк". 

Всього флот витратив 185 снарядів, включаючи 47 крилатих ракет, які й стали основною статтею витрат. Саме з їх допомогою військові завдавали удари по позиціях угруповання "Хорасан" неподалік сирійського міста Алеппо. Члени цієї організації, як стверджують офіційні особи США, планували здійснити теракт на американській території. 

Пілоти військово-повітряних сил, в свою чергу, витратили близько тисячі ракет і бомб. 

За загальними ж оцінками, Пентагон в Сирії та Іраку щодня витрачає до $ 10 млн, починаючи з червня. Цифра збільшувалася поступово, разом з наростанням інтенсивності ударів і розширенням зони проводиться США операції. 

Військові дії США проти ісламістів в Іраку почалися 8 серпня, коли президент країни Барак Обама санкціонував атаки для захисту американського персоналу в іракському місті Ербіль (Іракський Курдистан) і заблокованих в Сінджарскіх горах мирних місцевих жителів. Всього в країні знаходяться 1300 американських військовослужбовців. 

23 вересня США приступили до військової кампанії проти бойовиків Ісламської держави в Сирії. Удари завдаються по автоколонах, тренувальних таборах, командних пунктах, мобільних нафтопереробних заводах екстремістів.