У реформуванні села Україні треба йти європейським шляхом, - заступник лідера партії «ЗАСТУП» Ірина Синявська

Успішний досвід Польщі може зробити українське село розвинутим, а сільгоспвиробників — заможними

Про це заявила заступник лідера партії «ЗАСТУП» Ірина Синявська, виступаючи перед сотнями селян та аграріїв на регіональному форумі політсили, що відбувся у Хмельницькому.

Синявська наголосила, що у власній діяльності «ЗАСТУП» буде використовувати як взірець багатий досвід Польської селянської партії, якій після підписання угоди із ЄС вдалося вибороти вигідні умови для місцевих сільгоспвиробників.
 
«За вісім років із дня, як набрала чинності угода про вільну торгівлю між ЄС та Польщею, її економіка зросла удвічі! А сільське господарство — утричі! Так, були і страйки, і протести, і блокади. Але польський селянин домігся від держави розв’язання своїх проблем», — наголосила Ірина Синявська.
 
Вже сьогодні деякі законопроекти та реформи «ЗАСТУП» розробив у співпраці із провідними європейськими фахівцями.
 
«Польща стала одним із лідерів на надзвичайно конкурентному європейському ринку сільгосппродукції. Такий шанс є і в нас», — зазначила Синявська.
 
Того ж дня, 4 жовтня, ГО «Всеукраїнське об’єднання «ЗАСТУП» (За Соціальну Трудову Українську Перспективу) провела благодійну акцію в дитячому будинку сімейного типу та будинку для прийомних дітей у смт Ярмолинці.