У Севастополі закрили доступ до українського файлообмінника EX.UA

Інтернет-провайдер Севастополя каже, що все відбулося «відповідно до законодавства»

У місті Севастополь великий інтернет-провайдер Sevstar відключив доступ до українського файлообмінника EX.UA, повідомляє MediaSapiens.

«У відповідності до законодавства, належність IP-адрес була переведена на російську. Сервіс EX.UA недоступний для Російської Федерації», - сказали у службі підтримки провайдера.

Нагадаємо, влітку файлообмінник EX.UA був заблокований на території Росії. Незадовго до цього російські юристи вимагали від українського файлообмінника видалити із сайту архів із листуванням представників служби безпеки «Конкорд», а також заблокувати користувача, який його завантажив.

В архіві містяться свідчення стеження за представниками ЗМІ та публічними особами. Є також листи особи на ім’я Ігор Осадчий, який координував роботу із соціальними мережами та новинними порталами. В одному із послань можна знайти вказівки про необхідність акцентувати увагу на військовій та політичній могутності Росії у світі, створювати панічний страх перед нею, а США описувати як агресора. Стосовно України давалися вказівки говорити про фінансування Майдану та Правого сектора американцями та ін.