Головний терорист ДНР вихваляється, що після "перемир'я" вони захопили 38 населених пунктів

Самопроголошений прем'єр "ДНР" Олександр Захарченко заявляє, що за час припинення вогню бойовики відвоювали 38 населених пунктів

Про це він заявив в інтерв'ю російському журналу Російський Репортер

"Щоб ти розуміла — з моменту підписання мною угод п'ятого вересня й по друге жовтня ми відвоювали тридцять вісім населених пунктів", - заявив Захарченко.

Відповідаючи на уточнення, чи не означає це, що це було порушення перемир'я, він сказав:

"Ні! У жодному разі! Ми стріляли у відповідь! Завжди й постійно. Жодного разу — перші".

Захарченко також розповів про своє ставлення до російського президента Володимира Путіна.

"Як ти думаєш, Путін в очах усього цивілізованого світу — варвар? Варвар. Але якщо я пишаюся цією людиною, то тоді, яка мені різниця? Завдяки йому пробудилося те, що дрімало в душах мого покоління. Він дав нам шанс щось змінити. Якщо в нас не вийде, ми вмремо — не фізично, а морально. Моральна смерть — це найстрашніше. Умре наш дух", - вважає він.

На запитання, якщо Путін зрадить, він відповів: "Ти ставиш провокаційне запитання. Але Путін ніколи нас не зрадить. Вважай, що це моя чуйка".

Як відомо, у прес-центрі АТО заявляють, що не стріляють першими у бік бойовиків. Бійці в коментарях "Українській правді" розповідали, що після перемир'я вони були змушені щораз запитувати дозволу на вогонь у відповідь під час атак на них з боку бойовиків. Принаймні, саме так було в аеропорту Донецька.