Після 38 днів полону журналіст Еспресо.TV Єгор Воробйов нарешті вдома

Журналіст Еспресо.TV Єгор Воробйов, якого вчора завдяки перемовинам випустили з полону, нарешті вдома

Терористи захопили його в полон на півдні Донеччини, де він знімав матеріал про «іловайський котел». 38 днів журналіст перебував в полоні терористів, передає Еспресо.TV.

Його особисто допитував ватажок бойовиків Ігор Бєзлєр.

До переговорів щодо звільнення журналіста долучилися силовики, депутати та журналісти. Питання звільнення Воробйова перебувало на особистому контролі президента України Порошенка. І тільки вчора його вдалося обміняти на затриманих, яких просили видати бойовики. Обмін відбувся поблизу міста Єнакієве на території, підконтрольній бойовикам.

І вночі Воробйов дав своє перше інтерв’ю після полону Артему Шевченку.

«Я дуже радий, що вдома. Дуже переживав за своїх рідних, бо знав, як вони хвилюються. Хотів би сказати, що я «почув Донбас», - іронічно відзначив Воробйов.

«Вражень багато, і вони досить неоднозначні. Їх можна довго аналізувати. Однак, як казав Реджив Ганді, щоб стати повноцінною людиною треба хоч трохи відсидіти. Тому мені це, певним чином, пішло на користь», - сказав він.

За словами Воробйова, найбільш важким періодом полону був останній день перед обміном, коли його доставили до Бєзлєра і сама розмова з ним. 

Нагадаємо, 25 серпня журналіст Еспресо.TV Єгор Воробйов, оператор Еспресо.TV Тарас Чкан і журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков потрапили в оточення біля міста Іловайська (Донецька область). 

30 серпня редакція каналу Еспресо.TV  звернулася до Президента України Петра Порошенка, міністра оборони Валерія Гелетея, глави СБУ Валентина Наливайченка та очільника МВС Арсена Авакова з вимогою вжити заходів для порятунку журналістів. Тарасу Чкану і Ростиславу Шапошникову вдалось вийти з оточення, а Єгор Воробйов залишився у полоні у російських військових. 

Вчора журналіста звільнили