Суркіс очікує, що Росія відмовиться від кримських клубів

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс сподівається, що Російський футбольний союз скористається шансом і вийде з "кримського глухого кута", зберігши обличчя

Григорій Суркіс прокоментував підсумки чотиристоронньої зустрічі представників УЄФА, ФІФА, ФФУ та РФС, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Спорт-Экспресс". 

"Я виступив з промовою, в якій акцентував увагу на грубих порушеннях статутів УЄФА і ФІФА з боку РФС і наголосив, що у наших російських колег немає іншого законного виходу із ситуації, окрім як добровільне повернення в правове поле міжнародної та європейської футбольних федерацій. Дочекаємося висновків робочої групи УЄФА та ФІФА, а потім - будемо дивитися. Я все ж сподіваюся, що РФС скористається шансом і вийде з "кримського глухого кута", зберігши обличчя", - каже Суркіс. 

За його словами, рішення про санкції можуть приймати тільки компетентні органи, а формат згаданої зустрічі цього жодним чином не передбачав. До того ж треба чітко розуміти: для УЄФА і ФІФА санкції - це лише один з інструментів, які повинні забезпечувати виконання статутних норм. Причому, до найбільш жорстким з них - призупинення членства або виключення зі складу УЄФА та ФІФА - вдаються в крайніх випадках. І лише після того, як інші способи не подіяли.

Суркіс також запевняє, що йому не важливо, які кошти будуть використані, щоб повернути ситуацію в правове поле. Якщо єдиним способом переконати РФС відмовитися від незаконних претензій і авантюрних планів з управління футболом на території українського Криму є санкції, то він підніматиме це питання перед членами робочої групи, адміністрацією УЄФА і його колегами з виконавчого комітету. 

Тим часом, як повідомлялося, кримські клуби волають до Путіна про порятунок.