Через Керченський міст росіянам доведеться ще два роки їздити по розбитим дорогам

На будівництво моста через Керченську протоку Росавтодор доведеться витратити близько 50% коштів, виділених в 2015 році на нове дорожнє будівництво та великі інфраструктурні проекти

Про це розповів заступник голови Росавтодора Ігор Астахов, пише РБК.

"Міст коштує 228 млрд руб. а у нас на наступний рік 128 млрд руб. І навіть якщо всі гроші направляти на це будівництво, все одно треба два роки і в ці два роки більше нічого не будувати", - сказав чиновник. 

За існуючими планами будівництво моста займе чотири роки - його планують здати в грудні 2018 року. Астахов пояснив, що в 2015 році його відомство отримає на будівництво дорожньої інфраструктури 128 млрд руб., а 234 млрд руб. буде виділено на утримання і ремонт. У порівнянні з 2014 роком суми, призначені для будівництва нових об'єктів зменшилися: у поточному році відомство отримало на ці цілі 150 млрд руб. У той же час в наступному році Росавтодор отримає більше грошей на ремонт і підтримку доріг та об'єктів інфраструктури - 234 млрд руб. 

Астахов заявив, що фінансування деяких інфраструктурних проектів у 2015 році зменшиться, проте уточнив, що список цих проектів ще не визначений. Найімовірніше, сказав він, в нього увійде міст через річку Лена в Якутську. 

Як вже писав РБК, в середині вересня стало відомо, що російський уряд може відмовитися від фінансування будівництва глибоководного порту Тамань і перенести терміни будівництва моста через річку Лена в Якутську, щоб спрямувати вивільнені кошти на розвиток Криму.