ЦВК скасувала вибори мера Василькова та знову розпустила міську виборчу комісію

Центральна виборча комісія скасувала постанови Васильківського тервиборчкому про відмову Сергія Сабова обіймати посаду мера Василькова та призначення позачергових виборів Васильківського міського голови

Відповідне рішення члени ЦВК ухвалили на засіданні в середу ввечері, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

«Скасувати постанови Васильківської міської виборчої комісії від 23 вересня 2014 року № 3 «Про визнання Сабова Сергія Олександровича ... таким, що відмовився від посади Васильківського міського голови» та № 4 «Про призначення повторних виборів Васильківського міського голови», - йдеться у постанові.

У Центрвиборчкомі пояснили, що Васильківська міська виборча комісія не мала законних повноважень приймати подібні рішення.

Водночас ЦВК розпустила весь склад Васильківського тервиборчкому у зв'язку з одноразовим грубим порушенням закону та надала час міським осередкам політичних партій до 12-ї години 10 жовтня запропонувати свої кандидатури до комісії.

Нагадаємо, 19 вересня ЦВК призначила новий склад Васильківської міської виборчої комісії, оскільки попередній також було розпущено через грубе порушення норм чинного законодавства.