Депутат Європарламенту підтримав програму «За рідну землю!»

Депутат Європарламенту, голова Польської селянської партії Анджей Грибж 8 жовтня на Міжнародній конференції «Європейський аграрний діалог» зустрівся із лідером політичної партії «ЗАСТУП» Вірою Ульянченко

Віра Ульянченко й Анджей Грибж домовилися про співпрацю «ЗАСТУПу» із Польською селянською партією. Представники польських аграріїв погодилися поділитися з українськими колегами досвідом адаптації аграрного сектора до нових умов під час євроінтеграції. Зокрема —  у сфері кооперації сільських виробників, що є умовою розвитку села.
 
«Я переконаний у тому, що ситуація в Україні — це перемога громадянського суспільства. І я дуже радий, що українська політична сила «ЗАСТУП» представляє інтереси людей, а не олігархів. Зараз Україні важливо будувати саме такі політичні сили», — зазначив депутат Європарламенту, голова Польської селянської партії Анджей Грибж.
 
Депутат Європарламенту схвально оцінив програму «За рідну землю!», із якою партія «ЗАСТУП» іде на дострокові парламентські вибори в Україні. Анджей Грибж виділив пункт про розвиток дрібних сімейних господарств. У Польщі Селянська партія виборола для своїх аграріїв вигідні умови ведення агробізнесу та створила мотиваційну систему для сільськогосподарських підприємців.
 
«Досвід Польщі з організації кооперативів та запобігання змовам великих агрохолдингів застосуємо в Україні. Ба більше, Україна вимагає подібних рішень. Аграрій має отримати доступ до дешевих і довгих кредитів. Це не мрії, а реальна перспектива, адже Україна має значний аграрний потенціал. Я рада, що депутати Європейського парламенту вірять у цей розвиток», — сказала лідер політичної партії «ЗАСТУП» Віра Ульянченко.
 
Очільник Польської селянської партії (Polskie Stronnictwo Ludowe), депутат Європарламенту Анджей Грибж побажав успіху в роботі лідерам партії «ЗАСТУП» і висловив бажання співпрацювати із захисниками українських аграріїв і надалі.