Гройсман: Україна не відгороджуватиметься «стіною» від Донбасу

Україна у жодному разі не відгороджуватиметься «стіною» від Донбасу

Про це і інтерв’ю «Подробицям тижня» повідомив  віце-прем'р-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман, передає Еспресо.TV.

«Є державний кордон України з Росією. Мова йде про кордон між двома державами. Донецька область, Луганська область - це Україна. І жодних ніяких споруд там не буде. Мова йде тільки про кордон. Умовна назва – Стіна… Нічого спільного з тим, що буде будуватись якась стіна, тут немає», - сказав Гройсман.

Він уточнив, що проект «Стіна» передбачає відповідне облаштування державного кордону України з Російською Федерацією, де будуть облаштовані, в тому числі, технічні засоби попередження вторгнення в Україну.

«Жодних вирубок лісу або щось іншого не передбачається, оскільки на кожній території, де є така проблема, вона буде вирішуватися цивілізаційно, в тому числі пункти пропуску, щоб вони були нормальними, комфортними для людей, які мешкають на територіях», - запевнив віце-прем`єр.

Разом з тим, Гройсман зазначив, що український кордон може стати кордоном Європейського Союзу. «І на мій погляд, дуже було б важливо, щоб цей кордон забезпечував можливості нам впроваджувати рішення безвізового режиму з Європейським Союзом», - сказав він.