На кінофестивалі "Молодість" буде чимало документальних стрічок з АТО, - Халпахчі

Андрій Халпахчі, директор "Молодості", запевнив, що незважаючи нас кладну ситуацію в країні, кінофестиваль не припинить свого існування

Про це він заявив в ефірі Еспресо.TV

"Ми не відійдемо від військових тем – це неможливо. Але культура має підтримувати будь-яку ситуацію. Є паралелі, де в Сараєво наші друзі теж багато років проводять фестиваль у важкі часи. Це є важливо, бо фестиваль – це серйозна розмова про те, що відбувається у суспільстві і програма наша також торкається будь-якої актуальної теми", - відзначив директор кінофестивалю "Молодість".

За словами Халпахчі, на цьогорічному кінофестивалі будуть представлені картини з більше 60 країн. 

А сам фестиваль відкриється картиною "Три серця" режисера Бенуа Жако. У цій роботі знялися відомі світові зірки кіно Катрін Деньов та К’яре Мастрояні. 

"Режисер приїде на фестиваль з майстер–класом. Багато різних фільмів, різних програм, головніше – це конкурс", - поділився планами Халпахчі. 

Також, за словами директора фестивалю, не зважаючи на те, що до відкриття "Молодості" залишилося обмаль часу, конкурсна комісія продовжує обирати документальні фільми до програми.

"Ми не можемо відмовити режисерам, які приїжджають з зони АТО і привозять якусь документальну стрічку і тому продовжуємо дообирати. 170 короткометражних картин, з яких десь 30 увійшли до національного конкурсу, три студентські стрічки в міжнародному конкурсі і 2 – у короткометражному", - сказав Халпахчі.

Нагадаємо, сам кінофестиваль "Молодість", який відбудеться вже 44, відкриється 25 жовтня.