Окупаційна влада Криму "націоналізувала" Ялтинську кіностудію

Так звана "Держрада" анексованого Криму ухвалила рішення про націоналізацію території і майна Ялтинської кіностудії

Зокрема, йдеться про земельну ділянку площею 1,4284 га в Ялті по вул. Севастопольська, 4, а також нерухомість, що розташована на ній, передає Еспресо.TV з посиланням на "Новини Криму"

10 вересня кримський "парламент" скасував пункт постанови Верховної Ради Автономної Республіки Крим від 17 листопада 1999 року, що передбачає створення на базі кіностудії "Ялта-фільм" господарського товариства, і пункти постанови від 19 вересня 2001 року, що виключають 25-відсотковий пакет акцій кіностудії з власності Криму після їх продажу московському ТОВ "Поліком-Вест". 

Згодом кіностудія з'їхала з проданих корпусів на набережній за адресою вул. Севастопольська, 4 на Полікуровський пагорб. На місці виробничих приміщень, що включають історичний павільйон першого російського кінематографіста Олександра Ханжонкова, ТОВ "Розбудова-Град" вирішило звести готельний комплекс за рішенням нинішнього власника ЗАТ "Ялтинська кіностудія". 

"Радмін" Криму 2 вересня схвалив постанову про викуп Ялтинської кіностудії в республіканську власність. Коментуючи це рішення, самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов заявив, що сума викупу Ялтинської кіностудії не перевищуватиме вартість її продажу 1,3 млн грн. 

Новий власник кіностудії ТОВ "Строй-Сектор", що викупив 100% акцій у "Поліком-Вест" в 2010 році, завив про намір відстоювати в суді своє право на майно. В свою чергу Аксьонов сказав, що готовий судитися.