Білоруський КДБ затримав понад 100 українських футбольних вболівальників через пісню про Путіна

Співробітники комітету державної безпеки Білорусі затримали більше сотні футбольних вболівальників відразу після закінчення матчу Білорусь - Україна, який відбувався в рамках відбіркового турніру Євро-2016

Місцеві ЗМІ припускають, що це може бути пов'язано зі скандуванням нецензурних пісень про Володимира Путіна під час матчу, передає Еспресо.TV з посиланням на «Дождь»

Матч проходив у білоруському Борисові на стадіоні «Борисов-Арена». Збірна Білорусі поступилася українцям з рахунком 0:2, причому обидва м'ячі були забиті ближче до кінця другого тайму. Перший м'яч ('82) виявився автоголом білоруського захисника Олександра Мартиновича, а другий забив на швидкій контратаці дебютант української збірної Сергій Сидорчук. 

Вболівальники обох збірних під час гри перегукувались гаслами «Слава Україні» і «Живе Білорусь». Після цього вони спільно виконали нецензурну пісню про президента Росії. Скандування було чутно в прямій трансляції. Безліч аматорських відеозаписів також з'явилося в мережі. 

Під час матчу правоохоронці ніяк не втручалися в події. Затримання пройшли вже за межами стадіону. Всього було затримано більше 100 чоловік, в основному це громадяни України. Представники українського посольства вже про це повідомлені. 10 жовтня пройде суд. Швидше за все вболівальники будуть покарані штрафами і депортацією, однак можливий і арешт на 15 діб.