Франція відклала передачу Росії першого "Містраля"

Франція відтермінувала поставки універсального десантного корабля "Владивосток» типу «Містраль», залишаючись поки в рамках контрактних зобов'язань

Про це повідомив офіційний представник "Рособоронекспорту" В'ячеслав Давиденко, пише Еспресо.TV з посиланням на «РІА Новини».

За його словами,  передача корабля повинна відбутися, за початковими умовами контракту, в перших числах листопада 2014 року, проте цей термін з технічних причин.

"Франція постійно зрушує вправо термін передачі першого" Містраля", пояснюючи це чисто технічними причинами, що припустимо в рамках контракту. Ми поки з цим погоджуємося », - сказав Давиденко.

При цьому він запевнив, що Росія, зі свого боку,  виконує свої контрактні зобов'язання.

За наявними даними, Росія вже виплатила 880 млн євро із загальної контрактної суми в 1,2 млрд. Жовтневий платіж склав 60 млн євро.

Нагадаємо, раніше у Франції заявили, зараз "не ті умови", аби почати передачу двох першого "Містралю" в Росію.

У свою чергу, глава МЗС України Павло Клімкін подякував французькому керівництву за рішення про призупинення доставки "Містралів" до Росії.

Зазначимо, що контракт вартістю 1,2 млрд євро на будівництво двох універсальних десантних кораблів типу "Містраль" для Росії був підписаний у червні 2011 року. Перший корабель, "Владивосток" повинен бути переданий замовнику в 2014 році, другий, "Севастополь" - восени року 2015.