На Донеччині за наказом Порошенка будують три лінії оборони

У Донецьку за наказом президента України Петра Порошенка будуються перша, друга та третя лінії оборони, а також створюється потужний санітарний захист

Про йдеться у повідомленні прес-служби глави держави, передає Еспресо.TV.

Зокрема, перебуваючи з візитом у Сєвєродонецьку, який наразі є центром Луганської області, президент повідомив, що щойно відвідав Донецьку область, де за його наказом будуються перша, друга та третя лінії оборони, створюється "потужний санітарний захист, щоб не допустити терористів і диверсантів, які б перешкоджали мирному життю українців".

Порошенко наголосив, що має бути все зроблено для того, щоб підготувати українське військо до зими, і закликав до чіткої координації дій військових з місцевою владою та Урядом задля налагодження повноцінного життя на територіях, які постраждали від дій бойовиків.

Глава держави особливо відзначив діяльність присутнього на нараді Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана, який відповідає за відновлення інфраструктури Донбасу та "надзвичайно віддано і професійно працює в Уряді". Президент закликав Геннадія Москаля в координації з Урядом оперативно вирішувати існуючі проблеми.

Президент також звернувся до начальника Генерального штабу генерал-полковника Віктора Муженка з проханням у разі потреби надавати підтримку Г.Москалю та розглянути можливість розміщення в Сєверодонецьку та Лисичанську на постійній основі двох військових бригад.

Як приклад оперативного вирішення питань президент навів затвердження Парламентом запропонованих Геннадієм Москалем постанов про зміни меж деяких районів Луганської області.