У МВС не знають, чи втік Садовник з України

Правоохоронці не мають офіційної інформації про перетин державного кордону України колишнім командиром "Беркуту" Дмитром Садовником, якого підозрюють у причетності до розстрілу людей на Майдані

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на брифінгу в Києві у п'ятницю, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Щодо Дмитра Садовника офіційної інформації ще немає. Факту перетину кордону немає", - зазначив він.

При цьому він припустив, що якщо Садовник і перетинав кордон, то нелегальним шляхом.

Відповідаючи на запитання про те, чи може ця людина перебувати в Криму, радник глави МВС зазначив: "Я не можу говорити, в Криму він чи ні".

Нагадаємо, 3 жовтня командир роти спецпризначення "Беркут" при ГУ МВС України в м.Києві Дмитро Садовник, підозрюваний у причетності до вбивства 39 учасників акцій протесту на Майдані, втік з-під домашнього арешту.

19 вересня суддя Печерського районного суду Києва змінила Садовнику запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт.

24 вересня Генпрокуратура відкрила провадження стосовно вказаного судді за ч.1 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) ККУ та подала апеляцію на судове рішення.

6 жовтня Апеляційний суд Києва скасував постанову Печерського райсуду про домашній арешт Садовника і задовольнив клопотання ГПУ про взяття його під варту.

Наразі колишнього спецпризначенця оголошено у розшук.

Водночас адвокат командира "Беркуту" заявив, що його підзахисного викрали, щоб знищити.

Дружина підозрюваного Садовника написала заяву в міліцію про його викрадення. 

Вчора ЗМІ з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомили, що підозрюваний у розстрілі активістів Майдану екс-беркутівець Дмитро Садовник ймовірно перебуває в окупованому Криму.