Лідери бойовиків готові припинити вогонь, - губернатор Донеччини

Лідери бойовиків намагаються забезпечити дотримання режиму припинення вогню, який порушують непідконтрольні їм збройні угрупування

Про це в ефірі телеканалу «Інтер» повідомив губернатор Донецької області Олександр Кіхтенко, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Сумнозвісного Безлера дуже дратує, що з його території ведеться обстріл позицій українських військ і найстрашніше, що з контрольованої ним території, зі сторони Макіївки, Ждановки ведеться обстріл районів Донецька", - сказав Кіхтенко.

За його словами, результати перемовин з українськими громадянами, російськими військовими і представниками ОБСЄ показали, що всі учасники конфлікту хочуть миру, окрім кількох непідконтрольних озброєних угрупувань сепаратистів.

"Всім набридла війна, люди хочуть миру, хочуть його і військові. Але проблема в тому, що є непідконтрольні підрозділи сепаратистів, які не хочуть виконувати умови мирних договорів і мають свої особливі погляди на досягнення миру", - зазначив він.

Водночас лідери більшості угрупувань бойовиків зацікавлені у припиненні вогню та охоче йдуть на перемовини.

"Так, безумовно, бойовики також зацікавлені в припинені вогню і сьогодні військові активно ведуть ці перемовини. Думаю, вони повинні привести до позитивних результатів", - наголосив губернатор Донеччини.

Нагадаємо, раніше Кіхтенко заявив, що українська влада підписала нову угоду про припинення вогню з бойовиками.