Глузман: Навіть якщо Савченко засудять, то ненадовго

Результати психіатричної експертизи, яку російський суд призначив українській льотчиці Надії Савченко, будуть суто політичними

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман.

«Все трішки простіше, як і колись, це замовні справи, і Савченко буде оцінюватися лікарями Інституту Сербського, і будуть аналіз крові робити, який нічого для психіатрії не виявляє, інші аналізи… Насправді, буде політичне рішення прийматися - хвора вона, чи ні», - переконаний психіатр.

За його словами, навіть якщо українська льотчиця буде засуджена до ув’язнення, це не триватиме довго, тому що це суто політичне рішення.

«Щодо цієї клієнтки не буде тортур. Тому що весь світ про неї знає і незрозуміло за що, вона арештована. Навіть якщо вона буде засуджена, то ненадовго», - зазначив Глузман.

Нагадаємо, Басманний суд Москви переніс розгляд апеляції української льотчиці Надії Савченко на призначення їй психіатричної експертизи на 11 листопада 2014 р.

Як повідомлялося раніше, Савченко сьогодні була доставлена в одну з лікарень Москви для проходження стаціонарної психолого-психіатричної експертизи. Таким чином апеляція Савченко на призначення психіатричної експертизи буде розглядатися вже після проведення цієї експертизи.