Порошенко запропонував Раді призначити Полторака міністром оборони

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді призначити міністром оборони командувача Національної гвардії України Степана Полторака

Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає Еспресо.TV

"Для мене основною була ваша професійна і патріотична позиція, порядність, рішучі кроки з розбудови фактично з нуля системи Національної гвардії, дисципліна у військах, твердий бойовий дух", - сказав Порошенко під час сьогоднішньої зустрічі з Полтараком.

Президент зазначив, що вагомим аргументом при прийнятті рішення для нього став авторитет Полторака серед військових.

"Я поспілкувався з генералами, зустрівся з простими бійцями, з комбатами. Бесіди з ними переконали мене в правильності мого вибору", - сказав Порошенко.

За словами глави держави, сьогодні українська армія перебуває в нових умовах.

"Ми реалізуємо мирний план, будуємо потужну, глибоко ешелоновану оборону України, перебудовуємо системи забезпечення і логістики війська. На кардинально іншому рівні ставляться питання міжнародної співпраці, включаючи військово-технічну і військову співпрацю з нашими партнерами з ЄС, США та інших країн світу", - відзначив Президент.

Степан Полторак на зустрічі з Президентом подякував за довіру і відзначив, що для нього є великою честю очолити Збройні Сили в такий складний для країни час. 

Полторак Степан Тимофійович народився 11 лютого 1965 р. в селі Весела Долина, Тарутинський район, Одеська область, УРСР. На військовій службі перебуває з серпня 1983 р. До призначення командувачем Внутрішніх військ МВС України Полторак керував харківською Академією внутрішніх військ МВС України.