СБУ на Донеччині затримала "терориста-патрульного"

Біля Красноармійська Донецької області контррозвідка Служба безпеки України затримала бойовика "Г" на прізвисько "Мінус", який у складі бандформування "ДНР" під керівництвом т.зв. "Скорпіона" забезпечував "пропускний режим" на блокпостах терористів

Із травня ц.р. "Мінус" добровільно вступив до одного з місцевих незаконних озброєних формувань, передає Еспресо.TV із посиланням на офіційний сайт СБУ. 

Спеціалізацією бойовика було будівництво та укріплення блокпостів терористів у н.п. Карлівка та Пєски Донецької області.

Встановлено, що озброєний бойовик безпосередньо здійснював перевірку громадян України, які перетинали блок-пости. Погрожуючи зброєю, чинячи психологічний тиск та приниження, зловмисник особисто обшукував переїжджих та їхній транспорт, конфісковував цінні речі та автомобілі для власної наживи і потреб терористів.

Відібраний транспорт використовувався бандитами для перевезення озброєних патрулів бойовиків, обшивався бронею, оснащувався засобами зв’язку – перетворювався на т.зв. бойові машини, на яких бойовики здійснювали збройні напади на українських військових. Найдорожчі конфісковані іномарки терористи залишали собі.

Наразі стосовно затриманого триває досудове слідство.

Як повідомляло Еспресо.TV раніше, СБУ затримала ватажка диверсійної групи.