Апельсиновий сік може викликати проблеми зі здоров'ям, - вчені

Вчені з Технологічного університету Суінберна (Глід, Австралія) виявили, що щоденне вживання склянки фруктового соку щоранку може підвищити артеріальний тиск і призвести до сердечних захворювань у людини

Про це повідомляє Еспресо.ТV з посиланням на DailyMail.

Центральний артеріальний тиск вимірюють в аорті, великий артерії. При підвищеному тиску серце виступає насосом, який поширює збагачену киснем кров всім тілом. 

Автор дослідження, доктор Метью Пасе заявив, що висновки, які вчені зробили в результаті дослідження, є дуже значущими, адже "усі переконані, що фруктовий сік - корисний для здоров'я". 

"Незважаючи на те, що в соках міститься багато вітамінів, вони також мають значну кількість цукру і мізерну частку клітковини", - заявив він. 

Таким чином, часте вживання фруктового соку може привести до підвищення рівня цукру в крові, артеріальної гіпертензії (підвищенню артеріального тиску) і серцево-судинних захворювань, серцевого нападу, а також ангіни.

Британці звинувачують апельсиновий сік у сприянні ожирінню й діабету. У 250 мл порції міститься 115 калорій, що еквівалентно семи чайним ложкам цукру. Тоді як банка кока-коли містить 139 калорій.

Через апельсиновий сік у дітей гниють зуби - кожна восьма дитина має карієс вже у 3 роки. Лікарі кажуть, що іноді батьки самі зловживають з напоями для дітей з надто великою килькість цукру. До них відноситься й фруктовий сік. Вони закликають такі сім'ї обмежити дітей у молоці й воді.

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує людям не вживати більше шести чайних ложок цукру на день.

Нагадаємоспеціалісти стверджують, що червоне вино захищає зуби від карієсу.