Бойовик «Мінус» розповів, як терористи принижують та грабують людей на «блок-постах»

Контррозвідка Служби безпеки України затримала громадянина України «Г» на прізвисько «Мінус», який у складі бандформування «ДНР» під керівництвом «Скорпіона» забезпечував «пропускний режим» на блок-постах терористів

Як повідомили  Еспресо.TV в Донецькій ОДА, в травні п.р. «Мінус» добровільно вступив в одне з місцевих незаконних збройних формувань. Його спеціалізацією було будівництво і зміцнення блокпостів терористів в н.п. Карлівка та Піски Донецької області.

Встановлено, що озброєний бойовик безпосередньо виконував перевірку громадян України, які перетинали блокпости. Погрожуючи зброєю, здійснюючи психологічний тиск і приниження, зловмисник особисто обшукував проїжджаючих і їх транспорт, забирав цінні речі і автомобілі для власної наживи і для потреб терористів.

Відібраний транспорт використовувався бандитами для перевезення озброєних патрулів, обшивався бронею, оснащувався засобами зв'язку - перероблявся на т.зв. «Бойові машини», на яких бойовики здійснювали озброєні напади на українських військових. Найбільш дорогі вилучені іномарки терористи залишали собі.

В даний час відносно затриманих ведеться досудове слідство.