Рейтинги новачків виборної кампанії продовжують зростати

За результатами соціологічного опитування, проведеного Студією комунікацій PolitLab, лідером вподобань виборців залишається Блок Петра Порошенка. Водночас найбільша динаміка зростання рейтингу спостерігається у новачків виборної кампанії - партій «Самопоміч» та «ЗАСТУП»

«Серед тих, хто піде голосувати і визначився зі своїм вибором, за «Блок Петра Порошенка» готові проголосувати 39,1%, за «Радикальну партію» Ляшка - 10,4% виборців, за «Громадянську позицію» - 8,6%, «Народний фронт» - 7,9%, ВО «Батьківщина», - 7,0%, Об’єднання «Самопоміч» - 6,3%, ВО «Свобода» - 4,9%, «Сильну Україну» - 4,7%, за партію «Всеукраїнське аграрне об’єднання «ЗАСТУП» - 3,8%, «Опозиційний блок» - 3,4%, Комуністичну партію України - 2,1%. Іншим політичним партіям свої голоси готові віддати 1,8% респондентів», - повідомила директор Студії комунікацій PolitLab Світлана Кушнір.

Експерт запевняє, що перерозподіл електорального поля наразі незначний. Однак, соціологи зафіксували  перетікання електорату «Батьківщини» до «Народного фронту» (0,9%) та до партії «ЗАСТУП» (1,1%). Прихильники Радикальної партії Ляшка переходять до «Свободи» (1,2%) та партії «ЗАСТУП» (1,5%).

Світлана Кушнір зазначає, що враховуючи динаміку, з якою новачки виборних перегонів набирають популярність, партія «ЗАСТУП» має шанси на прохід до парламенту.

«Ми не виключаємо потрапляння нових політичних сил до парламенту, оскільки парламентська виборча кампанія 2014 року є унікальною у зв’язку зі стиснутими термінами її проведення», - додала соціолог.

У  соціологічному дослідженні було опитано 2256 респондентів за методом особистого інтерв’ю. Опитування проходило з 8 по 11 жовтня 2014 року. Похибка репрезентативності дослідження становить не більше 2%.