Запорізький губернатор вимагає від депутатів відправити у відставку голову облради і його заступницю

Голова Запорізької області Валерій Баранов звернувся до депутатів обласної ради з вимогою відставки голови облради Віктора Межейко і його заступника Світлани Абдурахмановою, яких підозрюють у корупції

Чашу терпіння губернатора переповнила ситуація, яка склалася в обласній лікарні. Так, С. Абдурахманова, при потуранні  В.Межейко, який «терміново відбув у відрядження» підписала розпорядження про призначення Ігоря Шишки виконуючим обов'язки головлікаря лікарні. У той же час сам Шишка знаходиться під слідством. СБУ області приступила до розгляду раніше скоєних злочинів в обласній лікарні, в результаті обшуку у зама Шишки вилучено 302 тисячі доларів США.

«З річного бюджету обласної лікарні, а це 90 млн. грн., Ведуться систематичні розкрадання, і в цьому, з моєї точки зору, беруть участь всі, включаючи керівництво облради», - заявив В. Баранов у своєму зверненні до депутатів.

Відзначимо, що ще в квітні нинішнього року в кабінетах керівників облради співробітники запорізького УБОЗу провели обшук «у зв'язку з підозрою в організації та отриманні відкатів від постачальників харчування в усі установи освіти та охорони здоров'я області». Також повідомлялося, що силовики обшукали будинки двох офіційних помічників голови В. Межейко.

У зв'язку з цим губернатор зажадав від депутатів облради негайно ініціювати засідання позачергової сесії, звільнити від займаних посад В.Межейко і С.Абдурахманову. «Визначте кандидата і призначте головним лікарем обласної лікарні порядного і гідного керівника!» - зажадав губернатор від депутатів.

Якщо депутати відмовляться виконувати вимогу Валерія Баранова, він звернутися до Президента з вимогою розпустити облраду.

Нагадаємо, нинішній голова облради Віктор Межейко знаходиться під слідством. Його звинувачують в розгоні запорізького майдану. Зокрема, слідством встановлено, що 26 січня Межейко за попередньою змовою з рядом посадових осіб, організував розгін мітингу під будівлею Запорізької ОДА за участю «хлопців спортивної статури».

Прокуратура Запорізької області пред'явила голові облради звинувачення в організації масових заворушень, що супроводжувалися насильством (ч. 1 ст. 294 КК України).

Крім того, екс-губернатор Запоріжжя Олександр Пеклушенко, міський голова Запоріжжя Олександр Сін і нинішній голова Запорізької обласної ради Віктор Межейко підозрюються в реалізації низки корупційних схем. Зокрема голова Антикорупційного комітету Народної ради в Запорізькій області Анатолій Шевченко заявляє, ці схеми реалізовувалися «в інтересах «смотрящого» режиму Януковича в Запорізькій області Євгена Анісімова». За його словами, схеми були впроваджені майже в усі державні та комунальні підприємства області.

Проте, відзначає А.Шевченко, голова Запорізької обласної ради Віктор Межейко як і  раніше займає свою посаду. «Після революції на Майдані він довго відсиджувався на лікарняному, але зараз, як ні в чому не бувало, знову приступив до роботи».