У Росії кажуть, що Кремль не зриває концерти Макаревича

Концерти Андрія Макаревича не раз скасовувалися або перебували під загрозою зриву після того, як він виступив в Святогорську

Сергій Іванов, глава адміністрації президента РФ пояснив скасування концертів тим, що люди роблять висновки і самі не хочуть купувати квитки. 

"Робити більше Кремлю нічого, як обдзвонювати когось і змушувати скасовувати концерти. Просто люди, побачивши певні дії окремих представників шоу-бізнесу, роблять свої висновки і самі не хочуть купувати квитки на їхні виступи. Ну а представнику шоу-бізнесу, щоб пояснити втрату своєї популярності, найпростіше сказати, що це Кремль заважає народу відвідувати їх концерти ... Політики тут немає ніякої, нуль. Всі ці пояснення від лукавого ", - сказав Іванов в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда".

Іванов зазначив, що, приміром, неможливо людей змусити не піти на концерт Пола Маккартні або "Роллінг Стоунз", або "Пінк Флойд". 

При цьому Іванов засудив зрив концерту Андрія Макаревича в московському Будинку музики, де розпилили газ. 

"Ось це неподобство. Подібне треба на корені припиняти і притягати винних до відповідальності. Це вже виходить за всі рамки не тільки пристойності, а взагалі Кримінального кодексу", - зазначив Іванов. 

Наприкінці вересня на концерті відомого музиканта в московському Будинку музики сталася НП: невідомі розпилили перцевий газ, який викликав "хворобливу реакцію" у ряду глядачів.