Денісова пообіцяла безкоштовне протезування пораненим воїнам АТО

Усі витрати з лікування та реабілітації поранених з Донецької та Луганської областей держава взяла на себе

Про це сказала на брифінгу в Українському НДІ протезування і протезобудування (Харків) міністр соціальної політики України Людмила Денисова, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"У нас є дані госпіталів - це півтори тисячі тих, хто постраждав в зоні АТО. П'ятнадцять з них готуються до операції з протезування. Безкоштовно, без черг та очікування статусу інваліда вони отримають протезування", - зазначила Денисова.

За її словами, налагоджено безкоштовне гарантійне обслуговування протезів.

"За необхідності тим, хто цього потребує, буде забезпечено безкоштовне протезування за кордоном, в будь-якій клініці, яка їм показана", - додала Денисова.

За її словами, безкоштовне протезування буде забезпечене і мирним громадянам, постраждалим в зоні АТО.

Як стало відомо, на сьогодні в клініці Інституту перебуває один солдат із зони АТО, який потребує протезування кінцівки, завтра прибуде ще один.

Відзначимо, у структурі Українського НДІ протезування і протезобудування, створеного в 1946-му році і понині єдиного в країні - чотири реабілітаційні клінічні відділення та до десяти наукових лабораторій. Тут щорічно отримують допомогу до двох тисяч інвалідів з різних регіонів країни, чверть з яких - діти, ще стільки ж - люди похилого віку.