Пошукова місія так і не може потрапити на місце падіння Боїнга-777

Пошукова місія як і раніше не має доступу до деяких місцевостей в районі катастрофи "Боїнга"

Експерти почали досліджувати особисті речі загиблих пасажирів малазійського авіалайнера "Боїнг 777-200", доставлені з місця катастрофи з Донецької області до Харкова, на територію заводу ім.Малишева. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, передає Еспресо.TV.

"В даний момент ми проводимо ті ж роботи і за тим же планом, який був півтора місяці тому. У Харкові працюють ті ж фахівці, які були й раніше. У нас з голландською стороною все налагоджено", - цитує прес-служба Харківської облдержадміністрації главу ОДА Ігоря Балуту. 

За словами суперінтенданта Національної поліції Королівства Нідерланди Патрика Восса, експерти почали досліджувати особисті речі, які були зібрані в селищах Грабово та Розсипне (Донецька обл.). 

"Ми збирали їх (речі - ред) в поле на місці катастрофи, також деякі речі були передані нам місцевими жителями, які всі ці місяці дбайливо зберігали все, що вони зібрали на місці катастрофи літака ... В цьому процесі (дослідження - ред) прийматимуть участь судмедексперти, які приїхали з Голландії. Ми уважно вивчимо все, що привезли, промаркуєм і підготуємо до відправки до Голландії. А в Голландії вже буде проведений більш детальний аналіз всіх речей, після чого вони будуть повернуті родичам загиблих. Який час займуть роботи в Харкові , визначити поки складно. Для нас важливо зробити якісно, а не швидко ", - сказав П.Восс. 

Разом з тим він підкреслив, що робота пошукової місії не закінчена, оскільки вона як і раніше не має доступу до деяких місцевостей в районі катастрофи "Боїнга". 

"На цьому наша робота не закінчена, тому що, на жаль, нами лишаються не оглянуті деякі місцевості, до яких ми не маємо доступу. Тому протягом наступних тижнів і місяців ми маємо намір продовжити нашу роботу, поки не будемо впевнені, що зібрали всі особисті речі всіх загиблих в авіакатастрофі ", - сказав П.Восс.