Серед переговорників з'явились шахраї, які вимагають від родичів гроші за звільнення, - Рубан

Генерал-полковник Володимир Рубан, який займається звільненням людей, що потрапили в полон, попереджає про шахраїв, які вимагають гроші від родичів полонених

Про це він написав на сторінці Центру звільнення полонених у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"Звертаю увагу відвідувачів сторінки нашого Центру!

З'явилася інформація про те, що до родичів полонених/зниклих безвісти стали надходити звернення нібито від офіцерів нашого Центру з пропозицією звільнення ваших родичів/друзів/знайомих за грошову чи іншу винагороду.

Увага! Співробітники Центру ніколи не займалися звільненням за гроші!

У разі якщо Вам подзвонила "людина", яка пропонує Вам за гроші звільнити Вашого родича, просить або загрожує або вимагає...а в кінці все зводиться до перерахування грошей на "картку", - вислухавши його, пообіцяйте СПІВРОБІТНИЦТВО ТІЛЬКИ В ЯКЩО "ВІН" надасть можливість ПОГОВОРИТИ ПО ТЕЛЕФОНУ З полону.

Якщо "людина" дійсно утримує полоненого, то ніщо не заважає йому передати полоненому телефон. У всіх інших випадках Вам телефонує шахрай і аферист.

Зафіксуйте його номер і цю інформацію передайте місцевим органам МВС і СБУ. Прошу також повідомити про цей факт за вказаними номерами телефонів нашого Центру", - написав він. 

Повідомити інформацію про шахраїв потрібно за телефонами Центру звільнення полонених: (063) 888-40-40; (095) 628-000-8; (097)-07-07-014.

Нагадаємо, у Донецькій області співробітники СБУ затримали 35-річного мешканця Маріуполя, який протягом останніх двох місяців телефонував родичам захоплених терористами людей і від імені бойовиків вимагав гроші за їхнє звільнення.