Яценюк розповів, кого і коли будуть люструвати

Прем'єр міністр України Арсений Яценюк розповів про періоди люстрації та чиновників, які під неї підпадають

Про це він зазначив сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає Еспаресо.TV.

"Під перевірки, які розпочинаються з листопада підпадуть - прем'єр, перший віце-прем'єр, міністри, керівники центральних органів виконавчої влади, голова Нацбанку, члени Нацради з питань телебачення та радіомовленя, управління державної охорони, глава адміністрації президента України, керівник секретаріату Кабміну, члени всіх національних комісій",- сказав Яценюк.

Також він зауважив, що в Мін'юсті є окрема комісія, яка перевірятиме автобіографії і майновий стан всіх, хто підпадає під перевірку. 

Після цього Яценюк розповів про другий блок люстраційного процесу.

"Другий блок - це міністр юстиції та його заступники, МВС, держфіксальна служба, СБУ, судова адміністрація, Генпрокурор та його заступники", - сказав Яценюк. 

З грудня 2014 по 2015 рік перевіряти будуть суддів.

"Всі професійні судді, члени вищої ради юстиції, члени вищої кваліфікаційної комісій суддів України", - наголосив Яценюк.

З червня 2015 по грудень 2016 року будуть перевірятися посадові особи органів місцевої влади та органів місцевого самоврядування. 

З вересня 2015 року будуть перевірятися військові (крім найвищих посад, які підпадають під перший етап), військові формування, які закріплені згідно законів України.