Депутат Жириновського закликає УЄФА оштрафувати Україну на 800 тис. євро за пісню про Путіна

Перший заступник керівника фракції ЛДПР в Держдумі Олексій Діденко звернувся з відкритим листом до президента Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішеля Платіні, де вимагає розібратися в поведінці українських фані на футбольному матчі Білорусь - Україна

Діденко незадоволений, що українці дозволили собі антиросійські витівки, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ИТАР-ТАСС".

"Інформую Вас про вкрай неетичну і неспортивну поведінку українських вболівальників під час проведення відбіркового матчу Євро-2016 між збірними Білорусі та України, який відбувся в Борисові 9 жовтня 2014. Під час матчу вболівальники збірної України виконували образливі пісні. Вважаю подібні хуліганські дії неприпустимими і такими, що заслуговують найсуворішого осуду з боку УЄФА", - йдеться в листі.

Діденко звертає увагу на статті 5 і 6 Дисциплінарного регламенту УЄФА, відповідно до яких члени та клуби організації "несуть відповідальність за поведінку своїх гравців, офіційних осіб, вболівальників і будь-яких інших осіб, які виконують якусь функцію на матчі і зобов'язані поводитися відповідно до принципів лояльності, порядності та спортивного духу", а "таким, хто порушив ці норми, вважається той, чия поведінка є образливою або будь-яким іншим чином нехтує основними правилами пристойної поведінки".

Оскільки, за оцінкою Діденко, порушення українськими вболівальниками прийнятих принципів УЄФА "носять системний характер", він просить "провести засідання Контрольно-дисциплінарної та етичної інстанції і накласти на Федерацію футболу України штраф 1 млн. швейцарських франків (близько € 829 тис.), а також дозволити проведення інших відбіркових матчів на Євро-2016, що залишилися, тільки за зачиненими дверима".

Як уже повідомлялося, під час матчу Білорусь - Україна фани заспівали пісню про Путіна.