Папа дозволив в Сикстинській капелі організувати корпоратив

Папа римський Франциск дав дозвіл автомобільній компанії Porsche провести приватний захід для клієнтів

Подібне рішення ухвалене вперше в історії. Кошти, виручені від проведення заходу будуть спрямовані в благодійні фонди, повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на The Telegraph. 

У приміщенні видатної пам'ятки епохи Відродження організують концерт для групи з 40 людей, які купили ексклюзивний тур в Італію, організований Porsche. Після концерту у виконанні хору Національної академії Санта Чечілія учасників заходу очікує гала-вечеря посеред Сикстинської капели "в оточенні шедеврів Мікеланджело і Рафаеля". 

Ватикан не розголошує, яку суму виручить від проведення корпоративу, проте відомо, що вартість туру Porsche Travel Club складає 5 тис. євро з людини. 

Як тільки про подію було оголошено, Ватикан заявив, що обмежить число відвідувачів капели шістьма мільйонами людей, побоюючись, що фрески можуть постраждати від дихання і поту великої кількості туристів.

Довідка: Сикстинська капела, побудована в 1473-1481 роках як домова церква у Ватикані, зараз є музеєм, видатним пам'ятником епохи Відродження. У будівлі капели проводяться конклави, що на них кардинали обирають нового Папу римського. Стіни Сикстинської капели прикрашені розписами всесвітньо відомих майстрів Мікеланджело, Боттічеллі, Перуджино, Гірландайо і Козімо Росселі.