Сайт Президента регулярно атакують хакери, - заступник голови АП

Заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків заявив, що сайт Президента щоденно піддається потужним кібератакам

Про це він повідомив в інтерв'ю інтернет-виданню "Українські новини", передає Еспресо.TV із посиланням на "Телекритику".

Журналісти видання зауважили, що сайт президента останнім часом працює із перебоями. У відповідь Дмитро Шимків повідомив, що кібератаки на сайт глави держави здійснюються щоденно.
 
"По-перше, ми постійно перебуваємо під атаками. Щотижня я отримую звіт від Державної служби спецзв'язку про кібератаки, постійно йде відображення атак. Але не будемо ж ми кожен день публікувати повідомлення про те, що нас атакують. Ну, атакують, служби працюють, відображають атаки, кожен день практично. Є звіти і графіки, на яких відображається ступінь атак і коли це переходить певний поріг - підключаються вже фахівці іншого рівня", - сказав пан Шимків.
 
Водночас заступник глави Адміністрації президента заявив, що коло фахівців, що працюють із сайтом, обмежене.

"Про зауваження до роботи сайту ми знаємо і враховуємо. Але я також повинен сказати, що не так багато у нас людей, які залучені на підтримку і розробку систем. Їх мало", - сказав Дмитро Шимків.