Як рекламують свою армію різні країни світу

Нове відео "Кожен з нас" на підтримку української армії не гірше за світові проморолики

Агентство Banda Agency, продакшн компанії Radioaktive Film та американський режисер швейцарського походження Марк Реймонд Вілкінс зняли нове відео «Кожен з нас» на підтримку української армії, повідомляє Hubs.

«Жоден з нас не народжений для війни, але всі ми тут зараз, щоб захистити нашу свободу. Проект розповідає про звичайних чоловіків, які щоденно самовіддано виконують свій військовий обов'язок перед Україною. Кожного з них ви могли бачити у парку, зустріти в черзі у магазині або банку, бо не існує людини, яка була б спеціально народженою для війни, та всі ми змушені сьогодні захищати рідну країну», - пояснюють автори ролику.

Відео не є документальним. Його мета – показати, що війна зачіпає всіх, і зробити свій внесок в неї може кожен.

Планують також розробляти веб-сайт та зовнішню рекламу.

Ідея провести кампанію народилася три з половиною місяці тому. У Міноборони зібралася група креативників і рекламників. 

Ідея - показати, що на війні воюють звичайні люди - прийшла креативній групі після розмови з військовим, якого вони підвозили з тренувального табору «Десна». «Ми попросили його розповісти про себе, - каже директор зі стратегії кампанії Ярослав Сердюк. - Він сказав: я - водій маршрутки, у мене двоє дітей, завтра нас відправляють в АТО». 

Ролик знімали під Києвом три дні. В ролях - професійні актори та звичайні люди. Вибухи і спецефекти не справжні, допомагали піротехніки. 

Всі працювали безкоштовно. У тому числі і режисер - американець Марк Реймонд Вілкінс. За словами директора Banda Agency Павла Клубнікіна, режисер із самого початку протистоянь підтримував Україну і був радий взяти участь в такому проекті. Раніше Вілкінс уже бував у Києві - знімав ролик для Київстар «Батько і син». 

«Ми хотіли, щоб ролик відрізнявся від класичної армійської реклами, яка б показала суперменів в стилі Дольфа Лундгрена, - пояснює директор Павло Клубнікін. - Ми хотіли зробити по-правді». 

Для порівняння наведемо ролики інших країн.

Велика Британія

США

Франція

Китай