В ООН Росія використовує арсенал пропаганди та брехні, аби виправдати агресію проти України, - представник Литви в ООН

Раймонда Мурмокайте упевнена, що попри старання, Росії не вдасться прикрити своє втручання у справи України

Свою думку представник Литви в ООН Раймонда Мурмокайте озвучила в інтерв'ю литовському тижневику "Veidas" ("Обличчя"), передає "Новий регіон".

Дипломат розповіла, що ситуація на Донбасі викликає гострі та вельми емоційні дискусії в ООН. І поки що Росії не вдається переконати світову громадськість у своїй правоті.

"Але чимало зусиль знадобиться, щоб так і залишилося. У світі зараз дуже багато складних криз, що несуть смерть. Увага міжнародної спільноти неминуче буде зосереджуватися на погрозах, що знову з'являються. Це може бути на руку тим, хто прагне викреслити анексію Криму і війну проти України з міжнародного порядку денного", - зазначила Мурмокайте.

Посол дала зрозуміти, що ситуацію в Україні слід постійно тримати у полі зору міжнародного співтовариства і не піддаватися тиску Росії у цьому питанні. Дипломат звернула увагу на те, що РФ як постійний член Радбезу ООН, дуже активно використовує своє право вето не лише з українського питання.

Мурмокайте навела як приклад кризу в Сирії. За її словами, "Росія чотири рази скористалася своїм правом вето у Радбезі, блокуючи резолюції про становище у Сирії. Ми можемо лише передбачати, скільки людських життів можна було б зберегти, наскільки сильним сьогодні був би варварський терористичний рух ІГІЛ, якби Рада вчасно прийняла рішення з врегулювання кризи в Сирії".