Активіст: Під Бахмуткою тривають важкі бої

Попри всі оптимістичні заяви керівництва АТО, ситуація навколо блокпостів української армії на Бахмутці в Луганській області дуже складна

Про це Еспресо.TV повідомив лідер громадської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

Більшість джерел активіста повідомляє, що наразі біля цих болкпостів ідуть серйозні бої.

При тому президент Петро Порошенко під час інтерв'ю заявив, що українські сили на блокпосту під Смілим не перебувають в оточенні. "Там немає ніякого оточення. Були проблеми, викликані тим, що підрозділ, якому доручили, неякісно виконав зачистку "зеленки" поблизу блокпоста", – заявив Порошенко.

Держслужбовець, який взяв на себе відповідальність виступити з правдивою оцінкою ситуації - губернатор Луганщини Геннадій Москаль - за словами президента, "своє вже получив, бо не має права коментувати бойові дії".

Бійці 80 аеромобільної бригади, яка дислокується в означеному районі, повідомили активісту, що оточеним не вистачає їжі та води, а інформація про підкріплення не відповідає дійсності. Очевидці кажуть, що кілька бронемашин спробували проїхати на підмогу, однак їх розстріляли із засідки. Супроти танків і артилерії ворога в наших бійців є лише автомати і гранатомети.

У разі здачі блокпостів на Бахмутській трасі бойовики виходять на село Бахмутівка і фактично оточують місто Щастя.