Баррозу: Вихід з Євросоюзу завдасть шкоди Британії

Президент Єврокомісії Хосе Мануель Бар розу, йде зі своєї посади наприкінці жовтня, заявив, що якщо Британія вийде зі складу Європейського союзу, її вплив на міжнародній арені впаде до нуля

Виступаючи в програмі ВВС, Баррозу зазначив, що, на його думку, прем’єр-міністр Девід Кемерон хоче, щоб Британія залишилась в ЄС. Раніше Кемерон заявив, що в разі перемоги на виборах консерватори проведуть до 2017 року референдум з питання про подальше перебування Британії в ЄС. До цього він має намір домогтися шляхом переговорів більш вигідних для країни умов членства в співтоваристві. У центрі цих переговорів буде стояти питання про можливість обмеження міграції до Британії з країн ЄС, проти чого заперечують Європейська комісія та інші інститути Євросоюзу.

Баррозу заявив зокрема, що Британія не зможе вести переговори з США і Китаєм на рівних позиціях, вийшовши зі складу європейської спільноти. Він також підкреслив, що принцип свободи пересування європейських громадян в рамках ЄС залишається незмінним і не підлягає перегляду. „Британія сильніша в складі Європейського союзу”, - заявив в ході інтерв’ю Баррозу, вказавши, як приклад, на нинішню кризу у зв’язку з епідемією Еболи і сказавши, що Британія не мала б такого впливу на заходи по боротьбі з нею, якби вона не була членом ЄС.