Швеція поки не знайшла російську субмарину біля своїх берегів

Шведські військові не можуть підтвердити інформацію про знаходження російського підводного човна в акваторії поблизу Стокгольма

Про це заявив представник міноборони Швеції, повідомляє Радіо Свобода.

„Ми не будемо говорити про приналежність субмарини (чи іншого підводного апарату) до тих пір, поки не буде 100% доказів”, - йдеться в повідомленні відомства.

Тим часом газета Dagens Nyhetert повідомляє, що на судні може бути спецпідрозділ. На думку шведського експерта з оборони Йоакима фон Брауна, на борту підводного човна типу „Тритон” можуть перебувати до десяти чоловік. „Солдатів може забрати моторний човен, або ж вони зв’яжуться з громадянами Швеції, які є таємними агентами”, - вважає Браун. Напередодні військове командування Швеції оголосив про початок широкомасштабної операції з пошуку „іноземної підводного човна” в своїх територіальних водах. Служба радіоперехоплення шведських ВМС зареєструвала радіопередачу невпізнаного підводного об’єкта зі своїх територіальних вод. Приймач, за її відомостями, розташований в російському Калінінграді. Джерела уточнювали, що радіопередача велася на частотах, використовуваних російськими ВМС в екстремальних ситуаціях.