Британія готова надавати Україні допомогу у поверненні вкрадених чиновниками грошей, - посол

Генеральний прокурор України Віталій Ярема зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Великої Британії в Україні Саймоном Смітом

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури, передає Еспресо.TV.

Як зазначається, сторони обговорили повернення до України активів колишніх високопосадовців та реформу органів прокуратури.

Віталій Ярема висловив щиру вдячність урядові Великої Британії за принципову позицію у питаннях підтримки українських інтересів. «Україна готова до виконання усіх зобов'язань, що випливають з Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», - запевнив Генеральний прокурор.

Очільник прокуратури поінформував про поглиблення співпраці з компетентними органами іноземних держав та міжнародними інституціями задля повернення викрадених колишніми високопосадовцями коштів та активів в Україну.

«Ефективна протидія зловживанню службовим положенням є пріоритетною для нашого Уряду», - наголосив Надзвичайний та Повноважний Посол. Він також запевнив, що британські фахівці готові надавати Україні допомогу щодо пошуку та повернення коштів.

Характеризуючи реформу органів прокуратури, Генпрокурор зауважив, що вказаний Закон вступає в дію через півроку після опублікування. Проте повноваження прокуратури щодо виконання функції нагляду за додержанням і застосуванням законів, так званої функції загального нагляду, втратять чинність вже на наступний день після опублікування.

Наприкінці зустрічі сторони висловили сподівання на подальшу тісну та плідну співпрацю.