Кабмін не довіряє «дочці» російського «Альфа-банку»

Голова правління «Альфа-банку Україна» Вікторія Михайльо в листі на ім'я виконавчого директора Національної асоціації банків України (НАБУ) просить асоціацію звернутися в Нацбанк з пропозицією не допустити масового переходу клієнтів-юросіб державної форми власності в держбанки

«Вважаємо, що рішення, які забороняють держпідприємствам користуватися послугами комбанків або зобов'язують їх користуватися послугами тільки держбанків, створюють дискримінаційні умови діяльності для комбанків в порівнянні з держбанками і містять ознаки антиконкурентних дій», - пише Михайльо в листі НАБУ, повідомляє «Економічна правда». Цікаво, що головою Ради НАБУ з січня поточного року є радник «Альфа-банку» Роман Шпек, пише "Обком".

За відомостями учасників ринку, Кабмін вже позбавив «Альфа-банк Україна» низки зарплатних проектів військових частин. «Основною причиною переведення військових в держбанки називалася приналежність «Альфа-банку Україна» до російському консорціуму «Альфа-груп» - пише «Економічна правда». 
Український «Альфа-Банк» (до січня 2001 року - Київський інвестиційний банк) заснований в 1993 році. 100% акцій «Альфа-банку» (Україна) володіє кіпрська ABH Ukraine Limited, яка входить до складу російського консорціуму «Альфа-Групп»  Михайла Фрідмана.