Москвичі провели одиночні пікети на підтримку Савченко

Біля психлікарні у Москві, де незаконно утримують українську льотчицю Надію Савченко, відбулися одиночні пікети на підтримку полоненої

В акції взяли участь десять осіб, передає Еспресо.TV з посиланням на Дождь.

Біля інституту Сербського чергували поліцейські і співробітники ОМОНу. 

Пікетники тримали в руках плакати з написами "Тут катують військовополонених" та "Свободу Савченко і (українському режисеру Олегу, - Ред.) Сенцову".

Плакат з гаслом, спрямованим проти катувань, за словами Анастасії Зотової, яка розмістила фотографії у своєму "Твітері", поліцейський попросив прибрати. Замість нього учасниця акції розгорнула плакат з написом "Лікар - це хіба кат?"

Перешкодити проведенню пікетів намагалися кілька активістів "Національно-визвольного руху" депутата Держдуми Євгена Федорова. Один з них, за словами очевидців, ударив учасницю акції та вирвав у неї з рук плакат, пише Зотова. Крім того, за даними журналіста, один із правоохоронців попросив місцевих жителів викликати наряд поліції, щоб прихильників Савченко затримали. 

Незважаючи на це, акція завершилася без затримань. Наостанок активісти заспівали гімн України. 

Фото Анастасії Зотової у "Твітері"

Нагадаємо, раніше петербурзький художник-акціоніст Петро Павленський відрізав собі мочку вуха на даху Державного наукового центру соціальної і судової психіатрії імені Сербського в Москві, де утримують Надію Савченко.