Начальнику ДАІ «світить» до 3-х років за переслідування учасників Автомайдану

Прокуратурою до суду направлено перший обвинувальний акт стосовно начальника відділення ДАІ за переслідування учасників Автомайдану

Як повідомили Еспресо.TV в ГПУ, слідчими прокуратури Київської області завершено досудове розслідування стосовно начальника відділення Державної автомобільної інспекції одного з районних відділень ГУ МВС України в Київській області за ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення). 

Як встановлено слідством, він у період протестних акцій, що розпочалися у листопаді 2013 року, в порушення вимог чинного законодавства вніс до протоколів про адміністративні правопорушення завідомо неправдиві відомості про нібито невиконання 13-ма власниками транспортних засобів вимог про зупинку та порушення ними у зв’язку з цим вимог п. 2.4 Правил дорожнього руху, за що передбачено відповідальність за ст. 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблен¬ня документів, а також складання і видача завідомо неправдивих до¬кументів — карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів до-ходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років з позбавлен¬ням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, — карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбав¬ленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.