Нові кадри в прокуратуру підбиратимуть за допомогою анонімного тестування

Доктор юридичних наук, доцент кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету КНУ ім. Т.Шевченка Борис Малишев розповів,про зміни, які торкнулися Закону "Про прокуратуру"

В ефірі Еспресо.TV, він зокрема розповів, як надалі підбиратимуть працівників прокуратури і як кабінетна робота змінює людиней. 

"Коле йдеться про проблему з ментальністю, у негативному сенсі, у правоохоронних органах, у прокуратурі, людина, коли потрапляє в кабінет, змінюється. Люди починають розуміти реформи таким чином, що от реформа – це змінити назву якоїсь служби, якусь внутрішню структуру тощо. Тобто вони готові змінювати форму, але не готові змінювати сутність. Через це є проблеми. Підбір нових кадрів в законі про прокуратуру передбачений через анонімне тестування, через прозорий конкурс, за рейтинговою системою. Звичайно, ці норми також можна зіпсувати, скорегувати в негативному сенсі, але разом з тим завдання законодавця запровадити певну модель, а завдання громадськості, президента, Верховної Ради дотискати ці питання", - сказав він. 

Нагадаємо, що минулого тижня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект "Про прокуратуру" в редакції комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.