"Ростелеком" випустить російський аналог Skype

Компанія "Ростелеком" замовила через сайт держзакупівель розробку сервісу інтернет-телефонії "Комунікатор", вітчизняного аналога Skype

За створення сервісу компанія готова заплатити 72,8 мільйона рублів, про це повідомляє видання Сноб, передає Еспресо.TV

"Комунікатор" стане поширюватися як додаток для смартфонів і планшетних комп'ютерів на базі Android і iOs. Як розповів представник "Ростелекома" сайту ComNews, власники планшетів зможуть дзвонити, навіть якщо в їхніх пристроях відсутній GSM-модуль. Також програмою зможуть скористатися власники стаціонарних комп'ютерів.

Всі користувачі, розповіли в компанії, отримають реальний телефонний номер, з якого зможуть дзвонити іншим абонентам. Абоненти домашніх телефонів зможуть скористатися існуючим номером, прив'язавши його до мобільного додатку. Крім дзвінків користувачі "Коммунікатора" зможуть відправляти короткі повідомлення і створювати телефонну книгу.

Прийом заявок на конкурс завершився 9 жовтня 2014, ім'я переможця планують оголосити 6 листопада в Москві. На створення програми для інтернет-телефонії претендують чотири компанії.

Наприкінці вересня на розгляд Держдуми внесли законопроект, що забороняє використання підміни номерів при дзвінках. У російській діловій пресі порахували, що прийняття цього закону фактично заборонить дзвінки через сервіси IP-телефонії на номери абонентів мобільних операторів. Передбачалося, що закон може торкнутися Skype, проте розробники законопроекту назвали ці припущення "маячнею". Поки що Дума не розглядала цю ініціативу.