Рєзнік Андрій Вікторович

5 травня спецпідрозділ "Альфа" потрапив у засідку бойовиків під Слов'янськом

Тоді сепаратисти, попередньо закидаваши хлопців гранатами й мінами, в упор розстріляли елітний спецназ. Найбільше постраждали представники сумської "Альфи": командир підрозділу Олександр Онищенко помер, захищаючи поранених.

За їхнє життя боролися всі побратими, у тому числі й спортсмен, старший лейтенант Андрій Рєзнік.

Він витягував свого друга з поля, коли в нього влучила трасуюча куля.

Пройшовши крізь бронежилет під серцем Андрія, вона влучила в хребет, пошкодила спинний мозок. Завдяки залізній витривалості йому вдалося залишитися живим. Його, блідого, просто на лінії вогню перенесли до бронетранспортеру.

Тоді кожна хвилина вирішувала долю, Андрій не втрачав свідомості, мужньо боровся. Його привезли в госпіталь у місті Ізюм, за життя старлея довго боролися українські лікарі. Після кількох надзвичайно складних операцій Андрія перевезли до Ізраїлю, до Тель-Авіва. Але для цього потрібно було зібрати гроші – у бійців спецпідрозділу СБУ "Альфа" немає навіть страховки.

До пошуку коштів долучилися всі близькі, друзі, спортсмени, тренери. Усі вони знають Андрія, як порядну людину, чудового товариша та успішного спортсмена.

Він – майстер спорту міжнародного класу, член національної збірної з панкратіону з 2007 року, багаторазовий чемпіон України, чемпіон Європи (2009) та світу (2010) з панкратіону, срібний призер Всесвітніх ігор з єдиноборств. Виконуючи професійний обов'язок перед Батьківщиною, залишився інвалідом.

Попереду ще тривале лікування, операції; фактично, ще й зараз лікарі продовжують боротися за його життя. Зараз Андрій знаходиться в Ізраїлі, в реабілітаційному центрі «Реут» Тель –Авів. На лікування знадобиться ще понад 100 тисяч доларів… 5 вересня з'явилась інформація від Волонтерської сотні про те, що Андрій проходить реабілітацію. Він багато займається і процес протікає так, як потрібно.

Для допомоги:

Получатель: РЕЗНИК АНДРЕЙ ВИКТОРОВИЧ № счета: 262072728517 Банк: "Райффайзен БанкАваль", МФО 380805 Идентификационный код Получателя: 3171519532 Назначение платежа: Благотворительная помощь на лечение Резник А.В. Мы искренне благодарны любой помощи.