СБУ затримала російських агентів, які мали проплатити заворушення під АП та Верховною Радою

Виступи під Адміністрацією президента і Верховною Радою України минулого тижня не були масовими, оскільки СБУ та МВС України вдалося затримати росіян, які мали передати готівку за виступи провокаторам

Про це заявив в інтерв'ю 1 + 1 голова СБУ Валентин Наливайченко, передає Еспресо.TV з посиланням на ЛігаБізнесІнформ

"Самі представники спецслужб побоялися з'явитися на заході, адже знали, що нам про них заздалегідь відомо і вони будуть затримані", - розповів Наливайченко. 

Він зазначив, що СБУ вдалося затримати агентів з Росії, які "мали проплатити масові антиурядові акції". 

Нагадаємо, напередодні президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам повідомив, кого покарали за бунт Нацгвардії 13 жовтня у Києві та зриві аналогічних акцій протесту в ряді інших міст країни. 

"Це (пікет нацгвардійців, - ред.) Не має ніякого відношення ні до виборів, ні до популістських речей. І солдати прийшли не вимагати повернення додому. Було чітко розслідувано - у нас на територію військової частини проникли кілька цивільних, які під час проведення зустрічі батьків з особовим складом провокаційно зірвали стабільну ситуацію. Зараз притягнуті до відповідальності не тільки організатори, але й командири, які дозволили це забезпечити. Встановлені провокатори", - сказав Порошенко. 

"Ви що, хочете, щоб під час воєнних дій я оголосив демобілізацію? Щоб я армію розпустив? Щоб я країну беззахисною залишив? … Ні, цього ніколи не буде! І тиснути на президента я нікому не дозволю", - запевнив глава держави. 

"Ми дуже швидко виявили і вивели на чисту воду всіх організаторів", - додав він. 

"Вони сподівалися, що вже на наступний день зможуть підняти підрозділи в Харкові, Вінниці, Полтаві, Дніпропетровську", - зазначив Порошенко. Відповідаючи на запитання, з якими силами вони пов'язані, Порошенко зазначив: "У тому числі сліди ведуть в окремі управління спецслужб сусідньої держави".