У Росії підтвердили наявність "нев’їзного списку" європейців, але назвати імена відмовилися

Список представників ЄС, яким Росія заборонила в'їзд, існує, але опублікований для загалу він не буде

Про це заявив постійний представник Росії при ЄС Володимир Чижов в ефірі телеканалу "Россия-24", передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"Про вище керівництво країн мови не йде", - зазначив при цьому він.

Ніщо не зобов'язує нас оприлюднювати цей список - ні російське законодавство, ні міжнародні зобов'язання. У міжнародній практиці стоп-листи, як правило, не публікуються", - зазначив Чижов.

На думку російського дипломата, в даній ситуації "публікація такого списку лише послужила б ескалації напруженості навколо всієї української ситуації".

"Ніхто в цей список не потрапив випадково", - заявив постпред.

Чижов також зазначив, що будь-яких рішень щодо санкцій щодо Росії і ситуації на Україні від зустрічі глав МЗС країн Євросоюзу в Люксембурзі чекати не варто.

"В порядку денному такого пункту як Україна і санкції проти Росії немає. Вони (міністри - Ред.) будуть займатися питаннями економіки. Багато уваги буде приділено ситуації з вірусом Ебола",  - відзначив він.

Нагадаємо, президент Європарламенту Мартін Шульц попросив російську владу негайно розкрити повний список всіх європарламентарів, яким заборонений в'їзд до Росії, і чітко пояснити причину таких дій.

Питання про російський чорний список було порушене через випадок заборони в'їзду до Росії депутату Європарламенту Ребеці Гармс. Парламентарій дізналася про це, тільки прибувши в міжнародний аеропорт "Шереметьєво" в Москві.