Україна та Єврокомісія домовились про спільну позицію на газових переговорах

Представники Єврокомісії та Україна узгодили спільну позицію щодо газових переговорів з Росією

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу", передає Еспресо.TV.

"Сьогодні в Києві відбулася зустріч за участі Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, Міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана та голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, з одного боку, та єврокомісара з питань енергетики Гюнтера Еттінгера, директора Внутрішнього ринку енергоресурсів при енергетичному департаменті Єврокомісії Клауса-Дітера Борхардта та іншими представниками ЄК – з іншого. Сторони погодили спільну позицію щодо наступного раунду тристоронніх перемовин в форматі Україна-Росія-ЄС з питань постачання газу в Україну, який відбудеться завтра в Брюсселі", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в "Нафтогазі" представники Єврокомісії та української сторони дійшли згоди, що результатом переговорів має стати проміжна угода, яка гарантуватиме постачання газу в Україну та стабільність його транзиту в країни ЄС цієї зими.

"Ця угода має містити чіткі гарантії як щодо постачання Газпромом узгоджених обсягів газу в Україну, так і щодо розрахунків Нафтогазу за поставлений газ", - підкреслюють у НАКу.

Узгоджена позиція ЄК та України передбачає необхідність підписання між Нафтогазом та Газпромом документів, які будуть обов’язковими для виконання обома сторонами та виключатимуть можливість зміни умов в односторонньому порядку будь-якою зі сторін.